Alberto van de Bollert

Albert

Alberto van de Bollert – Appie/ Albert

19 september 2010 ~ 15 december 2016

Alberto was onze eerste zelf gefokte pup en bijna vanaf het eerste moment was er met hem een speciaal contact!
De beslissing om voor hem te kiezen was dus niet moeilijk.
Vanaf het begin een hele makkelijke pup; met drie anderen die het goeie voorbeeld gaven niet echt verbazingwekkend, maar wel heel fijn voor ons.

Op de leeftijd van ongeveer 10 maanden heeft een darminvaginatie er bijna voor gezorgd dat we hem vroegtijdig kwijtraakten en eigenlijk hebben we alle tijd die we daarna met hem hadden gekoesterd.
Qua karakter was Albert echt een hond van gewoontes; hoorde hij de grendels op de achterdeur: dan stond hij al bij de voordeur te wachten, wetend dat je wegging en hij naar binnen moest.
Altijd goed luisteren en dat is eerlijk is eerlijk eigenlijk geen Mastin eigenschap. Eerst eens je eigen ding doen komt bij de meeste Mastins eerst – dan kun daarna wel gaan denken of je gaat luisteren.

En heel waaks en beschermend en derhalve een behoorlijk indrukwekkende verschijning voor vreemdelingen aan de poort. Daarentegen éénmaal binnen letterlijk en figuurlijk een grote knuffelbeer.

Vanaf zijn darmoperatie heeft ie wel altijd, met name in de winter, een wat gevoelig maag/darmstelsel gehad en eigenlijk zijn we altijd een beetje bang geweest voor een herhaling met wel desastreuze gevolgen.
De laatste jaren ging dat echter steeds beter en ook verder was ie zeer goed te pas en echt in de bloei van zijn leven.
Dat ie na controle van een kreupelheid botkanker bleek te hebben kwam echt als een donderslag bij heldere hemel, wat hadden we hem graag tot op zijn oude dag bij ons gehad. Het mocht niet zo zijn…

Albertmemoriam