Perla del Mostin

Perla

6 mei 2008

Perla is één van de twee teefjes die wij in juli 2008 bij Milena en Livio in Italië hebben opgehaald. Wij wilden er graag een teefje bij die in de toekomst een combi zou kunnen vormen met Guus en uit deze combi is in 2010 ons A nest geboren.
De bevalling ging niet vlekkeloos en om problemen te voorkomen hebben we met haar daarna niet meer gefokt. De eerste keer waren we haar bijna kwijt en dat was het risico niet waard.

Al van jongs af aan is Perla zeer ondernemend en actief geweest. Eigenlijk in tegenstelling tot al de andere Mastins die toch vooral liever lui dan moe waren.
Na het overlijden van Daisy, waarmee ze is opgegroeid, is ze behoorlijk veranderd; rustiger en ook veel aanhankelijker naar ons toe. Gelukkig had ze op dat moment nog gezelschap van Albert en die twee waren dan ook onafscheidelijk.
Na zijn overlijden bleef ze alleen achter en leek ze ineens jaren ouder geworden. En haar blik werd steeds triester. Tuurlijk is ze, op moment van dit schrijven, ruim 8 jaar en dan mag je best van een hond op leeftijd spreken maar tot aan Alberts dood had ze nog steeds energie voor 10!

Inmiddels heeft ze gezelschap gekregen van Quinta en hoewel ze in eerste instantie echt even moest wennen begint ze nu helemaal terug te veranderen naar de hond die ze altijd is geweest.
Alert, speels en met weer een blije blik in de ogen!
We kunnen alleen maar hopen dat ze door dit jonge dametje voorlopig nog jeugdig gehouden wordt!