Zowel met het ingevroren sperma van Guus als middels een dekking met Alberto is een poging gedaan om een nestje te fokken bij Irantzu de la Montagne aux Ours. Deze teef is gefokt door en eigendom van Ghislaine en Jean-François Trimolet in Frankrijk.
Helaas is dit beide keren niet gelukt maar er zat dus voor ons nog wel een puppie in het verschiet. Of dekgeld maar onze voorkeur ging uit naar een pup.

Op het moment dat wij Quinta gingen halen kregen we het bericht dat de dekking met een Spaanse reu zover gelukt was en er pups te zien waren op de echo. Spannend dus en toch wel iets om over na te denken; op dat moment konden we ook nog terug want twee jonge honden tegelijk is best een uitdaging!

Onze Perla wordt bijna negen, op moment van dit schrijven nog minder dan twee weken, en hoewel ze prima te pas is, is ze toch duidelijk ouder aan het worden en is het nog maar de vraag hoelang we nog van haar mogen genieten. Waar er twee lopen kunnen er ook drie lopen en hoewel het niet altijd simpel zal zijn om twee jonge honden tegelijk op te voeden, heeft het ook voordelen; ze houden ook elkaar bezig. Uiteraard met de eerste tijd de nodige voorzichtigheid.

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Frankrijk en samen met de twee dames hebben we er een kort maar gezellig weekend van gemaakt. We hebben genoten van de gezelligheid en het lekkere eten in de B&B/ Chambres D’Hotes van Albert en Mia Leurs in St.Laurent en Brionnais en met de dames een heerlijke wandeling gemaakt in de schitterende omgeving.
Zondagmiddag dan eindelijk op bezoek bij Ghislaine en Jean-François om onze nieuwe kleine vent in het echt te gaan aanschouwen. Wat een hartelijke ontvangst hebben we gekregen en wat een geweldig leuk hondje zat daar op ons te wachten!!
We zijn daar super gastvrij onthaald en zo ongeveer volgepropt met van alles en nog wat aan lekkere dingen en heel veel gezelligheid. Wel behelpen met handen/voeten, woordenboek etc. maar dat maakte de pret niet minder:-)

Natuurlijk ook eindelijk hun honden eens in het echt kunnen zien. Irantzu kenden we al maar ik was met name heel nieuwsgierig naar de reu Wolf Serio de Moralet. Die vond ik op de foto’s al heel mooi maar de werkelijkheid overtrof het; prachtbeest en wat een fijn karakter ook!

Noble

Op maandagochtend kregen we dan eindelijk onze kleine vent echt mee en zoals Dirk het heel treffend verwoordde, toch nog een laatste cadeautje van Guus en Albert.
De rit naar huis is heel voorspoedig verlopen en Noble loopt hier al rond of ie nooit anders gedaan heeft.

Noble